Pyszne, delikatne i ekspresowe w przygotowaniu kluseczki kładzione z dodatkiem jabłka i banana.
Kluski jabłkowo-bananowe - składniki:
- 3 średniej wielkości jabłka
- 2 banany
- 3 jajka
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 2,5 szklanki mąki
- szczypta soli
Kluski jabłkowo-bananowe - przepis:
- Jabłka obierz i zetrzyj na najmniejszych oczkach tarki.
- Banany dokładnie rozgnieć widelcem.
- Do miski wbij jajka, dodaj cukier, zmiksuj na jasną i puszystą masę.
- Dodaj owoce, krótko zmiksuj. Na koniec dodaj mąkę, ponownie krótko zmiksuj.
- W dużym garnku zagotuj wodę ze szczyptą soli.
- Na gotującą się wodę, przy pomocy zanurzonej we wrzątku łyżeczki, wrzucaj kluseczki.
- Kluski gotuj przez 4 minuty, licząc od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię wody.
- Kluski podałam z podsmażoną bułką tartą i cukrem trzcinowym.
Źródło przepisu: e-przepisykulinarne.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz