czwartek, 13 maja 2021

Kluski jabłkowo-bananowe

Pyszne, delikatne i ekspresowe w przygotowaniu kluseczki kładzione z dodatkiem jabłka i banana.
Kluski jabłkowo-bananowe




Kluski jabłkowo-bananowe - składniki:

  • 3 średniej wielkości jabłka
  • 2 banany
  • 3 jajka
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 2,5 szklanki mąki
  • szczypta soli


Kluski jabłkowo-bananowe - przepis:

  • Jabłka obierz i zetrzyj na najmniejszych oczkach tarki.
  • Banany dokładnie rozgnieć widelcem.
  • Do miski wbij jajka, dodaj cukier, zmiksuj na jasną i puszystą masę. 
  • Dodaj owoce, krótko zmiksuj. Na koniec dodaj mąkę, ponownie krótko zmiksuj. 
  • W dużym garnku zagotuj wodę ze szczyptą soli.
  • Na gotującą się wodę, przy pomocy zanurzonej we wrzątku łyżeczki, wrzucaj kluseczki.
  • Kluski gotuj przez 4 minuty, licząc od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię wody.
  • Kluski podałam z podsmażoną bułką tartą i cukrem trzcinowym.
Smacznego!
Kluski jabłkowo-bananowe


Źródło przepisu: e-przepisykulinarne.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz