Pyszne, kokosowe kuleczki kryjące w swym środku migdał, inspirowane znanymi pralinkami Rafaello. I choć domowe kuleczki kokosowe nie smakują tak jak oryginał - są równie pyszne i delikatne. Polecam!
Kuleczki Rafaello - składniki:
- 12 całych migdałów
- 1,5 dużych, suchych wafli tortowych
- 0,5 szklanki cukru
- 1/4 szklanki wody
- 1 szklanka mleka w proszku
- 100 g miękkiego masła
- 1 szklanka wiórków kokosowych
Kuleczki Rafaello - przepis:
- Migdały sparz i obierz ze skórki.
- Wafle bardzo drobno rozkrusz.
- Cukier zagotuj z wodą i pozostaw do ostudzenia.
- Do wody z cukrem dodaj mleko w proszku, miękkie masło i pokruszone wafle. Całość zmiksuj na jednolitą masę.
- Masę włóż na 45 minut do lodówki.
- Ze schłodzonej masy formuj kuleczki. Do środka każdej kulki włóż migdał.
- Kuleczki Rafaello obtocz w wiórkach kokosowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz