Pyszne, kokosowe kuleczki kryjące w swym środku migdał, inspirowane znanymi pralinkami Rafaello. I choć domowe kuleczki kokosowe nie smakują tak jak oryginał - są równie pyszne i delikatne. Polecam!
Kuleczki Rafaello - składniki:
12 całych migdałów
1,5 dużych, suchych wafli tortowych
0,5 szklanki cukru
1/4 szklanki wody
1 szklanka mleka w proszku
100 g miękkiego masła
1 szklanka wiórków kokosowych
Kuleczki Rafaello - przepis:
Migdały sparz i obierz ze skórki.
Wafle bardzo drobno rozkrusz.
Cukier zagotuj z wodą i pozostaw do ostudzenia.
Do wody z cukrem dodaj mleko w proszku, miękkie masło i pokruszone wafle. Całość zmiksuj na jednolitą masę.
Masę włóż na 45 minut do lodówki.
Ze schłodzonej masy formuj kuleczki. Do środka każdej kulki włóż migdał.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz