Roladki drobiowe w panierce owsiano - serowej - składniki na panierkę:
3 jajka
4 łyżki mąki
100 g sera żółtego
9 łyżek płatków owsianych
0,5 pęczka natki pietruszka
Roladki drobiowe w panierce owsianej - przepis:
Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i przekrój wzdłuż, ale nie rozcinaj ich do końca. Mięso dość cienko rozbij, najlepiej przez folię spożywczą, dopraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Odstaw do lodówki na minimum 30 minut.
Na każdego fileta połóż dwa plasterki szynki i dwa plasterki sera żółtego. Filety ściśle zwiń w roladkę.
Przygotuj panierkę. Do miseczki wbij jajka, dodaj starty na średnich oczkach tarki ser żółty, płatki owsiane i posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.
Roladki najpierw obtaczaj w mące, a następnie panieruj w mieszance owsiano-serowej.
Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia, po czym przełóż je do naczynia żaroodpornego, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz