wtorek, 29 czerwca 2021

Roladki drobiowe w panierce owsiano-serowej

Pierś z kurczaka z szynką i serem żółtym w chrupiącej owsiano-serowej panierce z dodatkiem natki pietruszki.
Roladki drobiowe w panierce owsiano-serowej



Roladki drobiowe w panierce owsianej - składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka (około 600 g)
  • 4 plasterki szynki
  • 4 plasterki sera żółtego
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka

Roladki drobiowe w panierce owsiano - serowej - składniki na panierkę:

  • 3 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 100 g sera żółtego
  • 9 łyżek płatków owsianych
  • 0,5 pęczka natki pietruszka


Roladki drobiowe w panierce owsianej - przepis:

  • Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i przekrój wzdłuż, ale nie rozcinaj ich do końca. Mięso dość cienko rozbij, najlepiej przez folię spożywczą, dopraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Odstaw do lodówki na minimum 30 minut.
  • Na każdego fileta połóż dwa plasterki szynki i dwa plasterki sera żółtego. Filety ściśle zwiń w roladkę.
  • Przygotuj panierkę. Do miseczki wbij jajka, dodaj starty na średnich oczkach tarki ser żółty, płatki owsiane i posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.
  • Roladki najpierw obtaczaj w mące, a następnie panieruj w mieszance owsiano-serowej.
  • Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia, po czym przełóż je do naczynia żaroodpornego, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut.
Smacznego!
Roladki drobiowe w panierce owsiano-serowej

Roladki drobiowe w panierce owsiano-serowej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz