poniedziałek, 5 lipca 2021

Karkówka w Coca-Coli

Karkówka pieczona w Coca-Coli, ketchupie i musztardzie to doskonały pomysł na pyszny obiad! Karkówka pieczona w gęstym, słodko-pikantnym sosie jest wyjątkowo miękka, delikatna i aromatyczna. Polecam!
Karkówka w Coca-Coli

Karkówka w Coca-Coli - składniki:

  • 800 g karkówki
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 szklanka Coca-Coli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki musztardy
  • 3 łyżki ketchupu
  • przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka



Karkówka w Coca-Coli - przepis:

  • Karkówkę oczyść,osusz i pokrój w plastry.
  • Do miski wlej olej i Coca-Colę. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, musztardę, ketchup, sól, pieprz i ostrą paprykę. Dokładnie połącz ze sobą. Do marynaty włóż plastry karkówki i włóż na całą noc do lodówki (na minimum 8 godzin).
  • Na drugi dzień plastry karkówki wraz z marynatą przełóż do naczynia żaroodpornego, przykryj pokrywką, wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza i piecz przez 50 minut. Dziesięć minut przez końcem pieczenia zdejmij pokrywkę z naczynia. 
Smacznego!
Karkówka w Coca-Coli

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz