piątek, 2 lipca 2021

Pasta z makreli, jajek i ogórków kiszonych

Prosta i szybka w przygotowaniu pasta z makreli z dodatkiem jajek i ogórków kiszonych - idealna na śniadanie lub kolację.
Pasta z makreli, jajek i ogórków kiszonych




Pasta z makreli, jajek i ogórków kiszonych - składniki:

  • 300-350 g makreli
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 4 małe ogórki kiszone
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki szczypiorku z cebulki dymki
  • przyprawy: sól i pieprz


Pasta z makreli, jajek i ogórków kiszonych - przepis:

  • Makrelę pozbaw skóry i ości. Mięso z makreli zmiksuj blenderem. 
  • Do makreli dodaj drobno pokrojone jajka oraz ogórki kiszone. Dodaj również majonez, szczypiorek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Smacznego!
Pasta z makreli, jajek i ogórków kiszonych

Pasta z makreli, jajek i ogórków kiszonych

Pasta z makreli, jajek i ogórków kiszonych

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz