Wyjątkowo pyszne placuszki z wiórkami kokosowymi, rodzynkami i białą czekoladą.
Placki kokosowe z rodzynkami i białą czekoladą - składniki:
2 jajka
1 i 1/4 szklanki mąki pszennej tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki mleka
1 łyżka cukru
0,5 szklanki wiórków kokosowych
1/3 szklanki rodzynków
50 g białej czekolady
dodatkowo: olej do smażenia
Placki kokosowe z rodzynkami i białą czekoladą - przepis:
Do miski wbij jajka, dodaj mąkę, proszek do pieczenia, mleko, cukier i wiórki kokosowe. Dokładnie zmiksuj. Dodaj rodzynki i startą na dużych oczkach tarki czekoladę. Wymieszaj łyżką.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Łyżką nakładaj ciasto formując placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz