▼
Jabłka w cieście
Jabłka smażone w gęstym cieście naleśnikowym to idealny pomysł na śniadanie, podwieczorek czy kolację. Pycha!
Jabłka w cieście - składniki na ciasto:
- 250 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Jabłka w cieście - pozostałe składniki:
- 4-5 jabłek
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- olej do smażenia
Jabłka w cieście - przepis:
- Do miski wbij jajka. Ubij na puch. Dodaj mleko, mąkę, proszek do pieczenia. Krótko zmiksuj, tylko do połączenia się składników.
- Jabłka obierz, wydrąż ze środka gniazda nasienne i pokrój w krążki.
- Do miski wsyp cukier i cynamon. Wymieszaj.
- Każdy krążek jabłka obtocz w cukrze z cynamonem, a następnie w cieście. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz