czwartek, 12 sierpnia 2021

Kotlety drobiowe w serowej panierce

Wyśmienite kotlety drobiowe panierowane w bułce tartej z dodatkiem sera żółtego. :) Pycha!
Kotlety drobiowe w serowej panierce


  
Kotlety drobiowe w panierce serowej - składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka (około 500-600 g)
  • 100 g sera żółtego
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 3 jajka
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek suszony, ostra papryka, przyprawa gyros
  • olej do smażenia

Kotlety drobiowe w panierce serowej - przepis:

  • Piersi z kurczaka oczyść, osusz, pokrój na mniejsze kawałki i lekko rozbij tłuczkiem do mięsa. Mięso dopraw solą, pieprzem, czosnkiem, ostrą papryką i przyprawą gyros. 
  • Starty na średnich oczkach tarki ser żółty wymieszaj z bułką tartą.
  • Kawałki mięsa panieruj najpierw w rozkłóconym jajku,  a następnie w bułce tartej wymieszanej z serem.
  • Kotlety smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Smacznego!
Kotlety drobiowe w serowej panierce

Kotlety drobiowe w serowej panierce

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz