Pyszne, idealne na śniadanie placuszki na mleku kokosowym z dodatkiem drobno krojonego banana.
Placki kokosowo-bananowe - składniki:
- 2,5 szklanki mąki pszennej tortowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki cukru trzcinowego
- 1 cukier waniliowy (16 g)
- 2 jajka
- 400 ml mleka kokosowego
- 2 banany
- olej do smażenia
Placki bananowo-kokosowe - przepis:
- Do miski wsyp mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy, jajka i mleko kokosowe. Zmiksuj mikserem na gładką masę. Do ciasta dodaj banany pokrojone w drobną kostkę.
- Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Łyżką nakładaj ciasto formując placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Ciekawy pomysł. Sprawdzę go w wolnym czasie. Z tym że mleko kokosowe zastąpię zwykłym i dodam wiórek kokosowych :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie.
Dziękuję bardzo i polecam. :) Również pozdrawiam. :)
Usuń