środa, 11 sierpnia 2021

Placki kokosowo-bananowe

Pyszne, idealne na śniadanie placuszki na mleku kokosowym z dodatkiem drobno krojonego banana.
Placki kokosowo-bananowe


Placki kokosowo-bananowe - składniki:

  • 2,5 szklanki mąki pszennej tortowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 cukier waniliowy (16 g)
  • 2 jajka
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 2 banany
  • olej do smażenia


Placki bananowo-kokosowe - przepis:

  • Do miski wsyp mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy, jajka i mleko kokosowe. Zmiksuj mikserem na gładką masę. Do ciasta dodaj banany pokrojone w drobną kostkę.
  • Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Łyżką nakładaj ciasto formując placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
Placki kokosowo-bananowe

Placki kokosowo-bananowe

2 komentarze:

  1. Ciekawy pomysł. Sprawdzę go w wolnym czasie. Z tym że mleko kokosowe zastąpię zwykłym i dodam wiórek kokosowych :-)
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo i polecam. :) Również pozdrawiam. :)

      Usuń