Pyszne, idealne na śniadanie placuszki na mleku kokosowym z dodatkiem drobno krojonego banana.
Placki kokosowo-bananowe - składniki:
2,5 szklanki mąki pszennej tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki cukru trzcinowego
1 cukier waniliowy (16 g)
2 jajka
400 ml mleka kokosowego
2 banany
olej do smażenia
Placki bananowo-kokosowe - przepis:
Do miski wsyp mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy, jajka i mleko kokosowe. Zmiksuj mikserem na gładką masę. Do ciasta dodaj banany pokrojone w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Łyżką nakładaj ciasto formując placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Ciekawy pomysł. Sprawdzę go w wolnym czasie. Z tym że mleko kokosowe zastąpię zwykłym i dodam wiórek kokosowych :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie.
Dziękuję bardzo i polecam. :) Również pozdrawiam. :)
Usuń