Roladki schabowe z kurczakiem i mozzarellą - przepis:
Plastry schabu rozbij tłuczkiem do mięsa, oprósz z obu stron solą, pieprzem, czosnkiem, curry i ostrą papryką.
Filety z piersi kurczaka pokrój w paski, a mozzarellę w plastry.
Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Na każdym plastrze schabu ułóż mozzarellę, dwa paski kurczaka i odrobinę natki pietruszki. Kawałki mięsa ściśle zwiń w roladkę. Każdą roladkę posmaruj niewielką ilością majonezu, a następnie zawiń w folię aluminiową.
Na dno naczynia żaroodpornego wlej wodę na wysokość 1 cm. Roladki przełóż do naczynia żaroodpornego, wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza i piecz przez 50 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia rozerwij folię aluminiową, by roladki ładnie się zarumieniły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz