niedziela, 22 sierpnia 2021

Roladki schabowe z kurczakiem i mozzarellą

Roladki schabowe z dodatkiem kurczaka i mozzarellą pieczone piekarniku to świetny pomysł na pyszny i szybki obiad.
Roladki schabowe z kurczakiem i mozzarellą



Roladki schabowe z kurczakiem i mozzarellą - składniki:

  • 10 plastrów schabu
  • 2-3 filety z piersi kurczaka (około 650 g)
  • 200 g mozzarelli
  • 0,5 pęczka natki pietruszki
  • około 4 łyżek majonezu
  • przyprawy: sól, pieprz, suszony czosnek, curry, ostra papryka


Roladki schabowe z kurczakiem i mozzarellą - przepis:

  • Plastry schabu rozbij tłuczkiem do mięsa, oprósz z obu stron solą, pieprzem, czosnkiem, curry i ostrą papryką. 
  • Filety z piersi kurczaka pokrój w paski, a mozzarellę w plastry.
  • Natkę pietruszki drobno posiekaj.
  • Na każdym plastrze schabu ułóż mozzarellę, dwa paski kurczaka i odrobinę natki pietruszki. Kawałki mięsa ściśle zwiń w roladkę. Każdą roladkę posmaruj niewielką ilością majonezu, a następnie zawiń w folię aluminiową.
  • Na dno naczynia żaroodpornego wlej wodę na wysokość 1 cm. Roladki przełóż do naczynia żaroodpornego, wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza i piecz przez 50 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia rozerwij folię aluminiową, by roladki ładnie się zarumieniły.
Smacznego!
Roladki schabowe z kurczakiem i mozzarellą

Roladki schabowe z kurczakiem i mozzarellą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz