poniedziałek, 6 września 2021

Deser Banoffee

Słodki, wyjątkowo pyszny, a zarazem łatwy i szybki w przygotowaniu deser z pokruszonymi ciasteczkami maślanymi, bananami, masą śmietankową z mascarpone i kajmakiem. :)
Deser Banoffee






Deser Banoffee - składniki:

  • 8 ciastek maślanych
  • 1 duży banan
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 125 g serka mascarpone
  • 175 ml śmietany kremówki 30%
  • około 125 g kajmaku
  • 30 g gorzkiej czekolady


Deser Banoffee - przepis:

  • Przygotuj 4 szklanki. Dno każdej szklanki wyłóż dwoma pokruszonymi ciastkami maślanymi.
  • Banany obierz, pokrój w plasterki, przełóż do miseczki. Dodaj sok z cytryny, wymieszaj. Banany wyłóż na ciastka. 
  • Na banany wyłóż porcję kajmaku.
  • Śmietanę kremówkę ubij na sztywno wraz z mascarpone. Krem wyłóż na banany. 
  • Desery posyp gorzką czekoladą startą przy pomocy obieraczki do warzyw.
Smacznego!
Deser Banoffee

Deser Banoffee

Deser Banoffee

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz