Delikatne, pyszne kotleciki jajeczne z dodatkiem majonezu i szczypiorku. Idealne na obiad, jak i na śniadanie. :)
Kotlety jajeczne z majonezem - składniki:
- 12 jajek ugotowanych na twardo
- 2,5 łyżki majonezu
- 1 jajko
- 4 łyżki bułki tartej
- 1 pęczek szczypiorku
- przyprawy: sól i pieprz
- dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia i olej do smażenia
Kotlety jajeczne z majonezem - przepis:
- Jajka obierz i dokładnie rozgnieć widelcem.
- Do jajek dodaj majonez, surowe jajko, bułkę tartą, drobno posiekany szczypiorek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. Masę włóż na minimum 30 minut do lodówki.
- Po upływie powyższego czasu formuj wilgotnymi dłońmi niewielkie, okrągłe kotleciki i obtaczaj je w bułce tartej.
- Kotlety smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz