Delikatne, pyszne kotleciki jajeczne z dodatkiem majonezu i szczypiorku. Idealne na obiad, jak i na śniadanie. :)
Kotlety jajeczne z majonezem - składniki:
12 jajek ugotowanych na twardo
2,5 łyżki majonezu
1 jajko
4 łyżki bułki tartej
1 pęczek szczypiorku
przyprawy: sól i pieprz
dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia i olej do smażenia
Kotlety jajeczne z majonezem - przepis:
Jajka obierz i dokładnie rozgnieć widelcem.
Do jajek dodaj majonez, surowe jajko, bułkę tartą, drobno posiekany szczypiorek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. Masę włóż na minimum 30 minut do lodówki.
Po upływie powyższego czasu formuj wilgotnymi dłońmi niewielkie, okrągłe kotleciki i obtaczaj je w bułce tartej.
Kotlety smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz