czwartek, 23 września 2021

Kotlety jajeczne z majonezem

Delikatne, pyszne kotleciki jajeczne z dodatkiem majonezu i szczypiorku. Idealne na obiad, jak i na śniadanie. :)
Kotlety jajeczne z majonezem





Kotlety jajeczne z majonezem - składniki:

  • 12 jajek ugotowanych na twardo
  • 2,5 łyżki majonezu
  • 1 jajko 
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 pęczek szczypiorku
  • przyprawy: sól i pieprz
  • dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia i olej do smażenia

Kotlety jajeczne z majonezem - przepis:

  • Jajka obierz i dokładnie rozgnieć widelcem. 
  • Do jajek dodaj majonez, surowe jajko, bułkę tartą, drobno posiekany szczypiorek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. Masę włóż na minimum 30 minut do lodówki. 
  • Po upływie powyższego czasu formuj wilgotnymi dłońmi niewielkie, okrągłe kotleciki i obtaczaj je w bułce tartej. 
  • Kotlety smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Smacznego!
Kotlety jajeczne z majonezem

Kotlety jajeczne z majonezem


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz