niedziela, 3 października 2021

Kotlety drobiowe w jogurcie i krakersach

Delikatne, miękkie, rozpływające się w ustach kotlety z piersi kurczaka w jogurcie naturalnym i panierce z krakersów solonych to świetna alternatywa dla tradycyjnych kotletów panierowanych w bułce tartej. Polecam, są pyszne! :)
Kotlety drobiowe w jogurcie i krakersach

Kotlety drobiowe w jogurcie i krakersach - składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 180 gram krakersów solonych 
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, czosnek suszony, przyprawa do kurczaka Złocista skórka


Kotlety drobiowe w jogurcie i krakersach - przepis:

  • Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. 
  • Mięso dopraw solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem i przyprawą do kurczaka.
  • Krakersy rozkrusz na pył przy pomocy blendera lub wałka do ciasta.
  • Kawałki mięsa obtaczaj najpierw w jogurcie naturalnym, a następnie w rozkruszonych krakersach. 
  • Kotlety smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Smacznego!
Kotlety drobiowe w jogurcie i krakersach

Kotlety drobiowe w jogurcie i krakersach





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz