Pierś z kurczaka z piekarnika panierowana w panierce z orzeszków ziemnych to świetny pomysł na wyśmienity obiad. Tak przygotowane mięso jest soczyste i wyjątkowo pyszne. Polecam!
Pierś z kurczaka pieczona w panierce orzechowej - składniki:
Pierś z kurczaka pieczona w panierce orzechowej - przepis:
Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz, dopraw solą i pieprzem.
Orzechy rozdrobnij przy pomocy blendera. Dodaj oregano, bazylię i zioła prowansalskie. Wymieszaj.
Na talerz wsyp orzechy, dodaj bułkę tartą, wymieszaj.
Filety panieruj najpierw w rozkłóconym jajku, a następnie w orzechach wymieszanych z bułką tartą.
Filety przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu każdej piersi ułóż plastry masła.
Mięso wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni Celsjusza. Po 5 minutach zmniejsz temperaturę do 180 stopni Celsjusza i piecz mięso jeszcze przez 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz