Makaron z aromatycznymi pomidorkami koktajlowymi z dodatkiem czosnku i miodu, mozzarellą oraz świeżymi listkami bazylii to przepyszne, proste i szybkie danie wegetariańskie, które kusi nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Idealne na błyskawiczny obiad! :)
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i mozzarellą - składniki:
250 g makaronu spaghetti
3 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek
125 g mozzarelli
400 g pomidorków koktajlowych
3 ząbki czosnku
1,5 łyżeczki miodu
przyprawy: sól, pieprz, pieprz cayenne
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i mozzarellą - przepis:
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Smaż przez 3 minuty.
Na patelnię dodaj pomidorki koktajlowe i smaż tak długo, aż pomidory pękną i zaczną puszczać sok.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz