Jeśli lubisz mocno kruche ciasteczka i kajmak to poniższy przepis zdecydowanie przypadnie Ci do smaku. Polecam!
Ciastka kajmakowe - składniki:
200 g miękkiego masła
100 g cukru
200 g masy kajmakowej
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
300 g mąki pszennej
1 łyżeczka aromatu waniliowego
Ciastka kajmakowe - przepis:
Miękkie masło utrzyj z cukrem i kajmakiem. Dodaj mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i aromat waniliowy. Zagnieć gładkie ciasto.
Z powstałej ciasta uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kuleczki lekko spłaszcz przy pomocy widelca.
Ciastka wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz