piątek, 26 listopada 2021

Ciastka kajmakowe

Jeśli lubisz mocno kruche ciasteczka i kajmak to poniższy przepis zdecydowanie przypadnie Ci do smaku. Polecam!
Ciastka kajmakowe


Ciastka kajmakowe - składniki:

  • 200 g miękkiego masła
  • 100 g cukru
  • 200 g masy kajmakowej
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego

Ciastka kajmakowe - przepis:

  • Miękkie masło utrzyj z cukrem i kajmakiem. Dodaj mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i aromat waniliowy. Zagnieć gładkie ciasto.
  • Z powstałej ciasta uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kuleczki lekko spłaszcz przy pomocy widelca.
  • Ciastka wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut.
Smacznego!
Ciastka kajmakowe


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz