piątek, 19 listopada 2021

Czosndogi

Czosndog to połączenie hot-doga z bagietką czosnkową. Z dodatkiem mozzarelli, świeżych warzyw i sosem miodowym smakuje naprawdę wyśmienicie. Warto wypróbować! :)
Czosndogi


Czosndogi - składniki:

  • 3 bułki czosnkowe
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek
  • 1 mała czerwona cebula
  • 4-5 parówek
  • 100 g tartej mozzarelli
  • 3 łyżeczki musztardy

Składniki na sos:

  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól i pieprz


Czosndogi - przepis:

  • Pomidora, ogórka i cebulę pokrój w drobną kostkę. Do warzyw dodaj składniki na sos, czyli olej, ocet, miód oraz sól i pieprz. 
  • Bułki czosnkowe przekrój na pół, ale w taki sposób, by całkowicie ich nie rozkroić. Środek każdej bułki posmaruj musztardą, wyłóż część sera, kolejno parówki i ponownie ser. 
  • Bułki czosnkowe wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut. 
  • Po upieczeniu, na wierzchu bułki, ułóż wcześniej przygotowane warzywa. Całość polej ketchupem lub innym ulubionym sosem. 
Smacznego!
Czosndogi

Czosndogi

Czosndogi


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz