Czosndog to połączenie hot-doga z bagietką czosnkową. Z dodatkiem mozzarelli, świeżych warzyw i sosem miodowym smakuje naprawdę wyśmienicie. Warto wypróbować! :)
Czosndogi - składniki:
3 bułki czosnkowe
1 pomidor
1 ogórek
1 mała czerwona cebula
4-5 parówek
100 g tartej mozzarelli
3 łyżeczki musztardy
Składniki na sos:
2 łyżki oleju
1 łyżeczka octu
1 łyżeczka miodu
sól i pieprz
Czosndogi - przepis:
Pomidora, ogórka i cebulę pokrój w drobną kostkę. Do warzyw dodaj składniki na sos, czyli olej, ocet, miód oraz sól i pieprz.
Bułki czosnkowe przekrój na pół, ale w taki sposób, by całkowicie ich nie rozkroić. Środek każdej bułki posmaruj musztardą, wyłóż część sera, kolejno parówki i ponownie ser.
Bułki czosnkowe wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut.
Po upieczeniu, na wierzchu bułki, ułóż wcześniej przygotowane warzywa. Całość polej ketchupem lub innym ulubionym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz