sobota, 27 listopada 2021

Kotlety z kurczaka w panierce z parmezanu

Jeśli znudziły Ci się tradycyjnie panierowane kotlety drobiowe, koniecznie musisz wypróbować przepisu na kotlety z kurczaka w parmezanowej panierce. Soczyste, chrupiące, po prostu pyszne! :)

Kotlety z kurczaka w panierce z parmezanu


Kotlety z kurczaka w panierce z parmezanu - składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka (około 500-600 g)
  • 60 g sera Grana Padano
  • 6 łyżek bułki tartej
  • 2 jajka
  • mąka do panierowania
  • przyprawy: sól i pieprz
  • olej do smażenia


Kotlety z kurczaka w panierce z parmezanu - przepis:

  • Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Dopraw solą i pieprzem.
  • Do jednego talerza wsyp bułkę tartą i dodaj starty na najmniejszych oczkach tarki ser Grana Padano. Wymieszaj.
  • Na drugim talerzu rozkłóć jajka, a do trzeciego wsyp mąkę.
  • Mięso panieruj najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej wymieszanej z serem.
  • Kotlety smaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Smacznego!
Kotlety z kurczaka w panierce z parmezanu


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz