Jeśli znudziły Ci się tradycyjnie panierowane kotlety drobiowe, koniecznie musisz wypróbować przepisu na kotlety z kurczaka w parmezanowej panierce. Soczyste, chrupiące, po prostu pyszne! :)
Kotlety z kurczaka w panierce z parmezanu - składniki:
2 filety z piersi kurczaka (około 500-600 g)
60 g sera Grana Padano
6 łyżek bułki tartej
2 jajka
mąka do panierowania
przyprawy: sól i pieprz
olej do smażenia
Kotlety z kurczaka w panierce z parmezanu - przepis:
Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Dopraw solą i pieprzem.
Do jednego talerza wsyp bułkę tartą i dodaj starty na najmniejszych oczkach tarki ser Grana Padano. Wymieszaj.
Na drugim talerzu rozkłóć jajka, a do trzeciego wsyp mąkę.
Mięso panieruj najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej wymieszanej z serem.
Kotlety smaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz