(Przenieś do…)
Strona główna
Obiady
Ciasta
Małe słodkości
Sałatki
Pieczywo
Dodatki do pieczywa
Dodatki do obiadu
Współpraca
▼
Kremowa zupa pomidorowa
Przepis na kremową zupę pomidorową, którą przygotujesz w pół godziny. Aksamitna zupa pomidorowa to wyśmienite danie, na które z pewnością skuszą się nawet niejadki.
Kremowa zupa pomidorowa - składniki:
250 g mrożonej włoszczyzny 2 łyżki masła 700 ml passaty 1 puszka pomidorów 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego 200 ml śmietany kremówki 30% przyprawy: sól, pieprz, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, szczypta cukru
Kremowa zupa pomidorowa- przepis: W garnku z grubym z dnem roztop masło. Wrzuć mrożoną włoszczyznę, smaż przez 7 minut. Do garnka dodaj passatę, pomidory z puszki, bulion oraz wszystkie przyprawy. Zagotuj. Zmniejsz moc palnika, gotuj pod przykryciem przez 20 minut. Z garnka wyjmij liście laurowe i ziele angielskie. Zupę zmiksuj blenderem, a następnie przetrzyj przez sito, by było aksamitna i kremowa. Do zupy dodaj śmietankę, wymieszaj, ewentualnie dopraw do smaku. Zupę podawaj z ulubionym makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz