Makaron ze szpinakiem i fasolką szparagową w kremowym sosie z serków topionych to proste i szybkie, a przy tym wyjątkowo pyszne, bezmięsne danie obiadowe. :)
Makaron ze szpinakiem i fasolką szparagową - składniki:
- 300 g makaronu
- 4 ząbki czosnku
- 450 g mrożonego szpinaku
- 225 mrożonej fasolki szparagowej
- 100 g serka topionego gouda lub ementaler
- 100 g śmietany 18%
- 2 łyżki masła
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, zioła prowansalskie
Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym - przepis:
- Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Na patelni rozgrzej masło, wrzuć przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Smaż przez 3 minuty.
- Na patelnię dodaj szpinak i fasolkę szparagową, przykryj pokrywką i smaż na niewielkiej mocy palnika przez około 10 minut - do momentu rozmrożenia się warzyw.
- Na patelnię dodaj serek topiony i śmietanę. Wymieszaj i gotuj przez około 5 minut. Makaron dopraw solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz