czwartek, 18 listopada 2021

Makaron ze szpinakiem i fasolką szparagową w sosie z serków topionych

Makaron ze szpinakiem i fasolką szparagową w kremowym sosie z serków topionych to proste i szybkie, a przy tym wyjątkowo pyszne, bezmięsne danie obiadowe. :)
Makaron ze szpinakiem i fasolką szparagową w sosie z serków topionych





Makaron ze szpinakiem i fasolką szparagową - składniki:

  • 300 g makaronu
  • 4 ząbki czosnku
  • 450 g mrożonego szpinaku
  • 225 mrożonej fasolki szparagowej
  • 100 g serka topionego gouda lub ementaler
  • 100 g śmietany 18%
  • 2 łyżki masła
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, zioła prowansalskie

Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym - przepis:

  • Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • Na patelni rozgrzej masło, wrzuć przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Smaż przez 3 minuty. 
  • Na patelnię dodaj szpinak i fasolkę szparagową, przykryj pokrywką i smaż na niewielkiej mocy palnika przez około 10 minut - do momentu rozmrożenia się warzyw. 
  • Na patelnię dodaj serek topiony i śmietanę. Wymieszaj i gotuj przez około 5 minut. Makaron dopraw solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi. 
Smacznego!
Makaron ze szpinakiem i fasolką szparagową w sosie z serków topionych


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz