czwartek, 9 grudnia 2021

Piersi z kurczaka zapiekane pod paprykowo-serową kołderką

Pyszne, soczyste i aromatyczne, a do tego ekspresowe w przygotowaniu filety z piersi kurczaka zapiekane z papryką, serem żółtym i puszystym serkiem ze szczypiorkiem. Pycha! Polecam. :)
Piersi z kurczaka zapiekane pod paprykowo-serową kołderką



Piersi z kurczaka zapiekane pod paprykowo-serową kołderką - składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka (około 500-600 g)
  • 1/3 papryki czerwonej
  • 1/3 papryki żółtej
  • 100 g sera żółtego
  • 2 łyżki puszystego serka śmietankowego ze szczypiorkiem typu Almette
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka


Piersi z kurczaka zapiekane pod paprykowo-serową kołderką - przepis:

  • Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i przekrój wzdłuż na pół. Mięso dopraw z obu stron solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i słodką papryką. 
  • Paprykę czerwoną i żółtą pokrój w drobną kostkę.
  • Do miseczki przełóż paprykę, dodaj ser żółty starty na średnich oczkach tarki i serek śmietankowy. Dokładnie wymieszaj.
  • Doprawione mięso przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. 
  • Każdy kawałek mięsa przykryj paprykowo-serową kołderką. 
  • Filety wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 30 minut.
Smacznego!
Piersi z kurczaka zapiekane pod paprykowo-serową kołderką

Piersi z kurczaka zapiekane pod paprykowo-serową kołderką

Piersi z kurczaka zapiekane pod paprykowo-serową kołderką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz