Roladki schabowe z pomidorami i papryką - przepis:
W pierwszej kolejności przygotuj farsz. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć drobno posiekaną cebulę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Smaż do zeszklenia. Dodaj drobno pokrojoną paprykę i pomidory. Smaż na niewielkiej mocy palnika przez 8 minut, często mieszaj farsz. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj, pozostaw do ostudzenia.
Plastry schabu plastry cienko rozbij i dopraw z obu stron solą, pieprzem, słodką papryką, bazylią i oregano.
Na każdym kotlecie ułóż porcję farszu i ściśle zwiń w roladkę.
Roladki obtaczaj kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz