czwartek, 16 grudnia 2021

Roladki schabowe z papryką i pomidorami

Roladki schabowe z aromatycznym farszem paprykowo-pomidorowym to kolejny sposób na smaczne i ciekawe przyrządzenie schabu. Prosto i pysznie! :)
Roladki schabowe z papryką i pomidorami



Roladki schabowe z papryką i pomidorami - składniki:

  • 8 plastrów schabu
  • 2 papryki czerwone
  • 3 małe pomidory
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, bazylia, oregano
  • do panierowania: mąka, 2 jajka, bułka tarta
  • olej do smażenia


Roladki schabowe z pomidorami i papryką - przepis:

  • W pierwszej kolejności przygotuj farsz. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć drobno posiekaną cebulę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Smaż do zeszklenia. Dodaj drobno pokrojoną paprykę i pomidory. Smaż na niewielkiej mocy palnika przez 8 minut, często mieszaj farsz. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj, pozostaw do ostudzenia.
  • Plastry schabu plastry cienko rozbij i dopraw z obu stron solą, pieprzem, słodką papryką, bazylią i oregano.
  • Na każdym kotlecie ułóż porcję farszu i ściśle zwiń w roladkę.
  • Roladki obtaczaj kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
  • Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Smacznego!
Roladki schabowe z papryką i pomidorami

Roladki schabowe z papryką i pomidorami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz