niedziela, 9 stycznia 2022

Muffinki bananowe z serkiem homogenizowanym

Niesamowicie miękkie, wilgotne i puszyste muffinki na serku homogenizowanym z bananami, które są proste i szybkie w przygotowaniu - bez użycia miksera, wszystkie składniki wystarczy wymieszać rózgą kuchenną lub łyżką. Idealne dla małych i dużych! :)
Muffinki bananowe z serkiem homogenizowanym

Muffinki bananowe z serkiem homogenizowanym - składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej
  • 2 duże banany
  • 2 jajka
  • 70 g roztopionego i ostudzonego masła
  • 150 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 0,5 szklanki cukru
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia


Muffinki bananowe z serkiem homogenizowanym - przepis: 

  • Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i wsyp cukier.
  • Do drugiej miski wlej masło, wbij jajka oraz dodaj serek homogenizowany. Krótko wymieszaj rózgą kuchenną, tylko do połączenia się składników.
  • Do suchych składników dodaj mokre, ponownie krótko wymieszaj rózgą kuchenną.
  • Do masy dodaj pokrojone w kostkę banany. Wymieszaj. 
  • Ciasto rozłóż do foremek na muffinki (mniej więcej do 3/4 wysokości).
  • Muffinki wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 30 minut.
Smacznego!
Muffinki bananowe z serkiem homogenizowanym

Muffinki bananowe z serkiem homogenizowanym


Inspiracja: przyslijprzepis.pl

1 komentarz:

  1. Jeszcze takich nie robiłam. Mojemu synkowi na pewno posmakują

    OdpowiedzUsuń