niedziela, 16 stycznia 2022

Pączki z mascarpone

Szybki i prosty przepis na delikatne i puszyste pączki z mascarpone. By przygotować pączki z mascarpone wystarczy wszystkie składniki umieścić w misce, zmiksować, a następnie formować i smażyć pyszne mini pączki. To pączki bez drożdży, dzięki czemu nie trzeba oczekiwać na wyrośnięcie ciasta, co znacznie skraca czas ich przygotowania. Bardzo polecam! Z pewnością się nie zawiedziesz.
Pączki z mascarpone

Pączki z mascarpone - składniki:

  • 250 g sera mascarpone
  • 3 jajka
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżka octu
  • 2 szklanki mąki pszennej tortowej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 16 g cukru waniliowego
  • olej do smażenia
  • cukier puder do oprószenia pączków

Pączki z mascarpone - przepis:

  • Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
  • Do miski dodaj serek mascarpone, jajka, śmietanę i ocet. Krótko zmiksuj. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz cukier i cukier waniliowy. Krótko zmiksuj, tylko do połączenia się składników.
  • W szerokim garnku rozgrzej olej.Olej podgrzewaj na średniej mocy palnika. Temperatura oleju powinna osiągnąć 180 stopni Celsjusza.
  • Małą łyżeczkę zamocz w oleju i nabieraj ciasto, które przy pomocy drugiej łyżeczki zsuwaj do gorącego oleju. Pączki z mascarpone smaż przez 4-5 minut. Nie trzeba ich przekręcać, ponieważ w trakcie smażenia same obracają się w tłuszczu. 
  • Gotowe pączki obtocz w cukrze pudrze.
Smacznego!
Pączki z mascarpone

Pączki z mascarpone

Pączki z mascarpone

Pączki z mascarpone

Pączki z mascarpone


Źródło przepisu: przyslijprzepis.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz