Roladki drobiowe z boczkiem i warzywami - przepis:
Filety z kurczaka oczyść, osusz i przekrój wzdłuż na pół. Każdy kawałek mięsa dość cienko rozbij, po czym dopraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz czosnkiem granulowanym.
Przygotuj farsz. Na suchej patelni podsmaż pokrojony w drobną kostkę boczek. Dodaj masło, pokrojonego w drobną kostkę pora, cebulę i paprykę. Smaż przez 5 minut. Dodaj pieczarki starte na dużych oczkach tarki. Smaż przez około 8 minut. Farsz dopraw solą i pieprzem. Na patelnię wlej śmietanę kremówkę. Duś na dość dużej mocy palnika przez 5 minut. Farsz pozostaw do ostudzenia.
Na każdym kotlecie ułóż porcję farszu i ściśle zwiń w roladkę. W razie potrzeby roladki możesz spiąć wykałaczkami.
Roladki obtaczaj kolejno w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz