Makaron z sosem paprykowo-pomidorowym to doskonały przykład na to, że siła tkwi w prostocie. Makaron z pomidorami i papryką jest banalnie prosty i szybki w przygotowaniu, a do tego przepyszny.
Makaron w sosie paprykowo-pomidorowym - składniki:
- 400 g makaronu spaghetti
- 1 cebula
- 3 pomidory malinowe
- 2 papryki czerwone
- 2 ząbki czosnku
- przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano, słodka papryka, cukier
- oliwa z oliwek
Makaron w sosie paprykowo-pomidorowym - przepis:
- Na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Smaż 2 minuty. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Smaż przez 5 minut.
- Pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę i dodaj do pozostałych składników. Dopraw solą, pieprzem, oregano, bazylią, słodką papryką i cukrem. Duś przez 5 minut.
- Powstały sos zmiksuj blenderem.
- Sos wymieszaj z ugotowanym makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz