▼
Pasta z makreli z marchewką i natką pietruszki
Smakowita pasta z makreli z dodatkiem marchewki, czerwonej cebuli i natki pietruszki.
Pasta z makreli z marchewką i natką pietruszki - składniki:
- 350 g wędzonej makreli
- 1 duża marchewka
- 1 średnia czerwona cebula
- 1 mały pęczek natki pietruszki
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Pasta z makreli z marchewką i natką pietruszki - przepis:
- Marchewkę ugotuj.
- Cebulę obierz, drobno pokrój i zeszklij na dobrze rozgrzanym oleju.
- Makrelę pozbaw skóry i ości. Mięso z makreli zmiksuj blenderem.
- Do makreli dodaj marchewkę startą na średnich oczkach tarki, ostudzoną cebulę, posiekaną natkę pietruszki, majonez, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Fantastyczna pasta z makreli ;)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń