piątek, 25 lutego 2022

Pasta z makreli z marchewką i natką pietruszki

Smakowita pasta z makreli z dodatkiem marchewki, czerwonej cebuli i natki pietruszki.
Pasta z makreli z marchewką i natką pietruszki


Pasta z makreli z marchewką i natką pietruszki - składniki:

  • 350 g wędzonej makreli
  • 1 duża marchewka
  • 1 średnia czerwona cebula
  • 1 mały pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia


Pasta z makreli z marchewką i natką pietruszki - przepis:

  • Marchewkę ugotuj. 
  • Cebulę obierz, drobno pokrój i zeszklij na dobrze rozgrzanym oleju. 
  • Makrelę pozbaw skóry i ości. Mięso z makreli zmiksuj blenderem. 
  • Do makreli dodaj marchewkę startą na średnich oczkach tarki, ostudzoną cebulę, posiekaną natkę pietruszki, majonez, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Smacznego!
Pasta z makreli z marchewką i natką pietruszki

Pasta z makreli z marchewką i natką pietruszki

2 komentarze: