czwartek, 17 marca 2022

Ciastka francuskie z jabłkami

Ekspresowe i przepyszne ciastka francuskie z dodatkiem jabłek, rodzynków i płatków migdałowych. 
Ciastka francuskie z jabłkami

Ciastka francuskie z jabłkami - składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego XXL
  • 1 duże jabłko
  • garść rodzynków
  • garść płatków migdałowych
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki cukru


Ciastka francuskie z jabłkami - przepis:

  • Jabłko obierz, wydrąż gniazdo nasienne i pokrój w drobną kostkę.
  • Jabłka przełóż do miseczki, dodaj rodzynki, płatki migdałowe, cynamon i cukier. Wymieszaj. 
  • Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na kwadraty o wymiarach około 8 x 8 cm. 
  • Nadzienie jabłkowe ułóż w rogu kwadratu i złóż w trójkąt. Dobrze sklej. Ciastka natnij z wierzchu w trzech miejscach.
  • Ciastka przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni Celsjusza i piecz przez 17 minut. 
  • Po ostudzeniu oprósz ciastka cukrem pudrem.
Smacznego!
Ciastka francuskie z jabłkami

Ciastka francuskie z jabłkami

Ciastka francuskie z jabłkami

Ciastka francuskie z jabłkami



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz