środa, 30 marca 2022

Roladki drobiowe z masłem i cheddarem

Banalnie proste i przepyszne roladki drobiowe faszerowane masłem koperkowym i serem cheddar.
Roladki drobiowe z masłem i cheddarem



Roladki drobiowe z cheddarem - składniki:

  • 4-5 filetów z piersi kurczaka (około 1 kilogram)
  • 125 g tartego sera cheddar
  • 150 g masła
  • 1 pęczek koperku
  • do panierowania: mąka + 2-3 jajka + bułka tarta 
  • przyprawy: sól i pieprz
  • olej do smażenia

Roladki drobiowe z cheddarem - przepis:

  • Filety oczyść, osusz i przekrój wzdłuż na dwa kotlety. Dość cienko rozbij, dopraw solą i pieprzem. 
  • Masło ugnieć z drobno posiekanym koperkiem.
  • Na każdy plaster mięsa ułóż porcję sera i masła wymieszanego z koperkiem.
  • Mięso ściśle zwiń w roladkę. W razie potrzeby możesz je spiąć wykałaczkami.
  • Roladki obtaczaj kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
  • Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Smacznego!
Roladki drobiowe z masłem i cheddarem

Roladki drobiowe z masłem i cheddarem

Roladki drobiowe z masłem i cheddarem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz