▼
Roladki drobiowe z masłem i cheddarem
Banalnie proste i przepyszne roladki drobiowe faszerowane masłem koperkowym i serem cheddar.
Roladki drobiowe z cheddarem - składniki:
- 4-5 filetów z piersi kurczaka (około 1 kilogram)
- 125 g tartego sera cheddar
- 150 g masła
- 1 pęczek koperku
- do panierowania: mąka + 2-3 jajka + bułka tarta
- przyprawy: sól i pieprz
- olej do smażenia
Roladki drobiowe z cheddarem - przepis:
- Filety oczyść, osusz i przekrój wzdłuż na dwa kotlety. Dość cienko rozbij, dopraw solą i pieprzem.
- Masło ugnieć z drobno posiekanym koperkiem.
- Na każdy plaster mięsa ułóż porcję sera i masła wymieszanego z koperkiem.
- Mięso ściśle zwiń w roladkę. W razie potrzeby możesz je spiąć wykałaczkami.
- Roladki obtaczaj kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
- Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz