Roladki schabowe z salami i suszonymi pomidorami - przepis:
Plastry schabu rozbij, dopraw solą i pieprzem. Na każdym plastrze mięsa rozsmaruj serek Almette, połóż plaster salami, plaster sera żółtego i połówkę suszonego pomidora. Ściśle zwiń w roladkę.
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Roladki przełóż do naczynia. Na roladkach dodatkowo ułóż plastry sera żółtego.
Do miseczki dodaj śmietanę, śmietankę, wodę, sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano i bazylię. Wymieszaj.
Powstałym sosem zalej roladki.
Naczynie z roladkami wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz 45 minut pod przykryciem, następnie zdejmij pokrywkę i piecz jeszcze przez 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz