Faszerowane roladki z mięsa mielonego - składniki na roladki:
Do miski przełóż mięso mielone, dodaj drobno posiekaną cebulę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, bułkę tartą, jajka, majonez oraz sól, pieprz, słodką paprykę, majeranek i tymianek. Dokładnie wyrób mięsną masę.
Paprykę i ogórki pokrój w krótkie paski, a cebulę w piórka.
Z mięsnej masy formuj roladki. Każdą roladkę delikatnie spłaszcz i ułóż paprykę, ogórka oraz cebulę. Dokładnie zlep każdą roladkę. Roladki obtocz w mące.
Na dobrze rozgrzanym oleju podsmaż roladki z obu stron.
Na patelnię po smażeniu roladek wrzuć drobno posiekaną cebulę i paprykę pokrojoną w kostkę. Smaż przez 5 minut. Kolejno dodaj koncentrat pomidorowy i pomidory z puszki. Smaż 3 minuty. Wlej wodę, dopraw solą, pieprzem, bazylią, tymiankiem i cukrem. Do sosu włóż roladki. Duś pod przykryciem, na niewielkiej mocy palnika przez około 30 minut - do miękkości roladek.
Pod koniec gotowania dodaj śmietanę zaprawioną łyżką gorącego sosu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz