▼
Surówka z sałaty lodowej z ogórkiem i rzodkiewką
Lekka, wiosenna surówka obiadowa z sałaty lodowej z dodatkiem ogórka i rzodkiewki w pysznym śmietanowym sosie ze szczypiorkiem.
Surówka z sałaty lodowej z ogórkiem i rzodkiewką - składniki:
- 1 główka sałaty lodowej
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 ogórek szklarniowy
- 200 g kwaśnej śmietany 18%
- 1 łyżka octu
- 1,5 łyżeczki cukru
- sól i pieprz
- 0,5 pęczka szczypiorku
Surówka z sałaty lodowej z ogórkiem i rzodkiewką - przepis:
- Sałatę umyj i osusz. Liście porwij na mniejsze kawałki.
- Rzodkiewki i ogórka umyj, pokrój w półplasterki.
- Do miski przełóż sałatę, rzodkiewki i ogórka. Wymieszaj.
- Przygotuj sos. Śmietanę wymieszaj z octem, cukrem, solą i pieprzem.
- Sałatkę polej sosem. Posyp drobno posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz