Filety z piersi kurczaka zapiekane z kaszą kuskus i papryką - przepis:
Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz, przekrój wzdłuż na pół, dopraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.
Cebulę i paprykę pokrój w kostkę.
Na dno naczynia żaroodpornego lub naczynia do zapiekania wsyp kaszę kuskus. Wyrównaj. Następnie wsyp cebulę i paprykę. Zawartość naczynia zalej wrzącą wodą w taki takiej ilości, by wystawała około 1-2 cm ponad kaszę. Na wierzch ułóż mięso. Na każdym kawałku mięsa ułóż kawałek masła.
Kurczaka z kuskusem wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 30 minut.
Uwielbiam kus kus. Takich filetów jeszcze nie robiłam, ale chętnie spróbuję
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na coś oryginalnego i nowego w kuchni :) wielkie dzięki za przepis
OdpowiedzUsuń