Idealne na śniadanie, kolację lub przekąskę roladki z chleba tostowego z dodatkiem sosu majonezowego z ketchupem, sera żółtego i parówki.
Roladki z chleba tostowego - składniki:
- 10 kromek chleba tostowego
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki pikantnego ketchupu
- 10 plasterków sera żółtego
- 5 długich parówek
Roladki z chleba tostowego - przepis:
- Kromki chleba tostowego rozwałkuj przy pomocy wałka do ciasta.
- Majonez wymieszaj z ketchupem
- Każdą kromkę chleba posmaruj mieszanką majonezu i ketchupu. Następnie na każdej kromce chleba ułóż kolejno: plasterek sera żółtego i połówkę parówki. Zwiń w roladkę.
- Roladki przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, łączeniem do dołu.
- Rollsy z chleba tostowego wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz