sobota, 28 maja 2022

Roladki z chleba tostowego

Idealne na śniadanie, kolację lub przekąskę roladki z chleba tostowego z dodatkiem sosu majonezowego z ketchupem, sera żółtego i parówki. 
Roladki z chleba tostowego



Roladki z chleba tostowego - składniki:

  • 10 kromek chleba tostowego
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • 10 plasterków sera żółtego
  • 5 długich parówek


Roladki z chleba tostowego - przepis:

  • Kromki chleba tostowego rozwałkuj przy pomocy wałka do ciasta. 
  • Majonez wymieszaj z ketchupem
  • Każdą kromkę chleba posmaruj mieszanką majonezu i ketchupu. Następnie na każdej kromce chleba ułóż kolejno: plasterek sera żółtego i połówkę parówki. Zwiń w roladkę. 
  • Roladki przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, łączeniem do dołu. 
  • Rollsy z chleba tostowego wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut.
Smacznego!
Roladki z chleba tostowego

Roladki z chleba tostowego

Roladki z chleba tostowego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz