Idealne na śniadanie, kolację lub przekąskę roladki z chleba tostowego z dodatkiem sosu majonezowego z ketchupem, sera żółtego i parówki.
Roladki z chleba tostowego - składniki:
10 kromek chleba tostowego
3 łyżki majonezu
2 łyżki pikantnego ketchupu
10 plasterków sera żółtego
5 długich parówek
Roladki z chleba tostowego - przepis:
Kromki chleba tostowego rozwałkuj przy pomocy wałka do ciasta.
Majonez wymieszaj z ketchupem
Każdą kromkę chleba posmaruj mieszanką majonezu i ketchupu. Następnie na każdej kromce chleba ułóż kolejno: plasterek sera żółtego i połówkę parówki. Zwiń w roladkę.
Roladki przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, łączeniem do dołu.
Rollsy z chleba tostowego wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz