Spaghetti ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - przepis:
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Wrzuć drobno posiekaną cebulę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Smaż do zeszklenia. Dodaj mięso mielone. Smaż przez około 15 minut - do zarumienienia. Dodaj rozmrożony szpinak i wodę po gotowaniu makaronu. Dopraw solą, pieprzem, ostrą papryką i ziołami sycylijskimi. Duś przez 5 minut.
Na patelnię dodaj pokrojone w paski suszone pomidory, śmietanę kremówkę i tarty parmezan. Całość duś jeszcze przez 5 minut.
Właśnie zrobiłam. Trochę obawiałam się takiego połączenia, ale...to jest pyszne!!! Naprawdę! Polecam z czystym sumieniem :-)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowało. Pozdrawiam serdecznie! :)
Usuń