Pyszna surówka do obiadu z białej kapusty z dodatkiem ogórków kiszonych, papryki konserwowej i kukurydzy. :)
Surówka z białej kapusty z ogórkiem kiszonym, papryką i kukurydzą - składniki:
- 1 kg białej kapusty
- 5 średnich ogórków kiszonych
- 4 połówki papryki konserwowej
- 1 puszka kukurydzy (masa po odsączeniu: około 200 g)
- 1 mały pęczek natki pietruszki
- 1 mały pęczek koperku
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- przyprawy: sól, pieprz, szczypta cukru
Surówka z białej kapusty z ogórkiem kiszonym, papryką i kukurydzą - przepis:
- Białą kapustę poszatkuj, dopraw dużą szczyptą soli, ugnieć ręką.
- Do kapusty dodaj pokrojone w kostkę ogórki, pokrojoną w kostkę paprykę konserwową, odsączoną kukurydzę oraz posiekaną natkę pietruszki i koperek. Wymieszaj.
- Do warzyw dodaj majonez, musztardę, sól, pieprz i szczyptę cukru. Dokładnie wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz