Tortellini z szynką w kremowym sosie ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, z dodatkiem sera feta.
Tortellini w sosie ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - składniki:
- 250 g tortellini z szynką
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
- 300 g świeżego szpinaku
- 10 połówek suszonych pomidorów oleju
- 100 ml śmietany kremówki 30%
- 150 g sera feta
- świeżo mielony pieprz
Tortellini w sosie ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - przepis:
- Tortellini ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Na patelni roztop masło, dodaj dwie łyżki oleju z suszonych pomidorów oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Smaż 3 minuty. Dodaj szpinak. Smaż 3 minuty. Dodaj pokrojone w paski suszone pomidory. Smaż 3 minuty. Wlej śmietanę kremówkę, dodaj pokruszony ser feta. Dopraw świeżo mielonym pieprzem. Wymieszaj. Smaż przez około 5 minut - do roztopienia się sera i zgęstnienia sosu.
- Na patelnię dodaj tortellini, wymieszaj.
Chetnie wypróbuję przepis. Jeszcze nie robiłam takiego tortellini
OdpowiedzUsuń