Pyszne, soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem chrzanu, musztardy i majonezu.
Kotlety mielone z chrzanem i musztardą - składniki:
500 g mięsa mielonego wieprzowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka musztardy
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka tartego chrzanu
bułka tarta do obtoczenia kotletów
przyprawy: sól i pieprz
olej do smażenia
Kotlety mielone z chrzanem i musztardą - przepis:
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć drobno posiekaną cebulę, smaż do zeszklenia. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Smaż przez 2 minuty. Pozostaw do ostudzenia.
Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj ostudzoną cebulę, musztardę, majonez, chrzan, jajko, sól i pieprz.
Z masy mięsnej uformuj kotlety i obtocz je w bułce tartej.
Kotlety smaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz