Pyszna, letnia pasta twarogowa z dodatkiem ogórków kiszonych i rzodkiewek.
Pasta twarogowa z rzodkiewką i ogórkiem kiszonym - składniki:
- 250 g twarogu półtłustego
- 3 ogórki kiszone
- 5 rzodkiewek
- 0,5 pęczka koperku
- 3 łyżki śmietany 18%
- sól i pieprz
Pasta twarogowa z rzodkiewką i ogórkiem kiszonym - przepis:
- Twaróg rozgnieć widelcem i przełóż do miski.
- Ogórki i rzodkiewki pokrój w drobną kostkę, dodaj do twarogu. Dodaj również drobno posiekany koperek, śmietanę, sól i pieprz. Wymieszaj.
Robię podobną tylko bez ogórka. Następnym razem zrobię w tej wersji. :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis na śniadania i nie tylko! Uwielbiam gotować, dlatego z chęcią wypróbuję ten przepis. Odkąd mam nową kuchnię z wieloma nowoczesnymi sprzętami, takimi jak np. krajalnica do wędlin, przyrządzanie potraw sprawia mi jeszcze większą przyjemność!
OdpowiedzUsuńSuper! Taka pasta idealnie nadałaby się do tostów, które uwielbiam jeść codziennie na śniadanie. Po zakupie nowego opiekacza zastanawiałam się jak powinno wyglądać pierwsze użycie tostera, ponieważ nie chciałam go w jakiś sposób uszkodzić.
OdpowiedzUsuń