Rabarbar zapiekany pod kruszonką z dodatkiem płatków owsianych, wiórków kokosowych i płatków migdałowych.
Rabarbar pod kruszonką - składniki:
- 3 łodygi rabarbaru
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Rabarbar pod kruszonką - składniki na kruszonkę:
- 3 łyżki mąki (z lekką górką)
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 5 łyżek płatków owsianych
- 6 łyżek wiórków kokosowych
- 60 g masła
- garść płatków migdałowych
Rabarbar pod kruszonką - przepis:
- Rabarbar umyj, obierz i pokrój w dość cienkie plasterki. Wymieszaj z cukrem i mąką ziemniaczaną.
- Do miski wsyp mąkę, cukier, płatki owsiane i wiórki kokosowe. Dodaj pokrojone na mniejsze kawałki masło. Z powstałych składników zagnieć kruszonkę.
- Owoce przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzch wyłóż kruszonkę, posyp płatkami migdałowymi.
- Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz przez 25 minut.
Mniam! Prosty i wyśmienity deser. :)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie. Na pewno jest pyszny
OdpowiedzUsuń