wtorek, 28 czerwca 2022

Rabarbar pod kokosowo-owsianą kruszonką

Rabarbar zapiekany pod kruszonką z dodatkiem płatków owsianych, wiórków kokosowych i płatków migdałowych. 
Rabarbar pod kokosowo-owsianą kruszonką



Rabarbar pod kruszonką - składniki:

  • 3 łodygi rabarbaru
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Rabarbar pod kruszonką - składniki na kruszonkę:

  • 3 łyżki mąki (z lekką górką)
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 5 łyżek płatków owsianych
  • 6 łyżek wiórków kokosowych
  • 60 g masła
  • garść płatków migdałowych


Rabarbar pod kruszonką - przepis:

  • Rabarbar umyj, obierz i pokrój w dość cienkie plasterki. Wymieszaj z cukrem i mąką ziemniaczaną.
  • Do miski wsyp mąkę, cukier, płatki owsiane i wiórki kokosowe. Dodaj pokrojone na mniejsze kawałki masło. Z powstałych składników zagnieć kruszonkę. 
  • Owoce przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzch wyłóż kruszonkę, posyp płatkami migdałowymi.
  • Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz przez 25 minut. 
Smacznego!
Rabarbar pod kokosowo-owsianą kruszonką

2 komentarze: