Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Smaż 3 minuty. Dodaj mięso i przyprawy: sól, pieprz, oregano, majeranek i ostrą paprykę. Smaż do zarumienienia.
Na patelnię dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Wlej bulion i śmietankę. Dodaj surowy makaron. Przykryj patelnię pokrywką. Całość gotuj na niewielkiej mocy palnika przez 20 minut. W międzyczasie kilka razy przemieszaj zawartość patelni.
Dodaj serek topiony, mieszaj do momentu rozpuszczenia. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. W razie potrzeby dopraw danie solą i pieprzem.
Pyszne danie i mój ulubiony makaron penne. :)
OdpowiedzUsuńDawno w sumie nie robiłam tej potrawy. Chetnie bym zjadła
OdpowiedzUsuń