Makaron z szynką i pieczarkami w sosie śmietanowym - przepis:
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na suchą patelnię wrzuć drobno pokrojoną szynkę. Smaż do zarumienienia. Zdejmij z patelni, odłóż na bok.
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć drobno posiekaną cebulę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Smaż do zeszklenia. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki. Smaż do całkowitego odparowania wody. Na patelnię dodaj szynkę, koncentrat pomidorowy i śmietankę. Dopraw solą, pieprzem, oregano, bazylią i tymiankiem. Duś na średniej mocy palnika do momentu zgęstnienia sosu.
Do sosu dodaj makaron, wymieszaj.
Danie podawaj posypane natką pietruszki i tartym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz