Szybkie i proste w przygotowaniu, wyśmienicie chrupiące kotlety z piersi kurczaka panierowane w panko i parmezanie.
Chrupiące kotlety drobiowe z parmezanem - składniki:
- 2 filety z piersi kurczaka (około 500 g)
- 1 jajko
- 0,5 szklanki panierki panko
- 0,5 szklanki tartego parmezanu
- przyprawy: przyprawa złocista do kurczaka, świeżo mielony pieprz, czosnek granulowany
- olej do smażenia
Chrupiące kotlety drobiowe z parmezanem - przepis:
- Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i przekrój wzdłuż na pół. Lekko rozbij tłuczkiem do mięsa. Dopraw z obu stron przyprawą złocistą do kurczaka, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
- Kotlety panieruj najpierw w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce panko wymieszanej z parmezanem.
- Kotlety smaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz